HEDENDAAGSE DANS

JOHANNE SAUNIER

ARTIEST

'LA CHUTE'

Altijd is er dat gevoel van vallen en terug proberen rechtstaan, waar we ook zijn, op de meest mooie of eerder trashy plekken. "La Chute" is een elegante en kwetsbare voorstelling waarin een lichaam eindeloos blijft vallen, als uitdrukking van ons geloof in tijd en toekomst.

CONCEPT: Johanne Saunier voor Ballets Confidentiels

BIOGRAFIE

Johanne Saunier danste meer dan 11 jaar bij de Cie Rosas van Anne Teresa De Keersmaeker. Ze werkt nog steeds met haar samen als tutor en assistent. Ze richtte samen met Jim Clayburgh  JOJI INC op, dat in 2000 de Seine Saint Denis / Bagnolet-prijs in Parijs ontving. Vanuit haar werk rond de stem werd ze intensief betrokken bij verschillende hedendaagse opera's, geregisseerd door Luc Bondy, Guy Cassiers, Georges Aperghis, Ircam, Jim Clayburgh en François Sarhan. Daarnaast werkte ze  als bewegingsassistent samen met de Franse regisseur Jean François Sivadier en met Anne Teresa de Keersmaeker. In 2018 regisseerde ze een opera voor 210 kinderen in Lille. Sinds 7 jaar creëert ze voor haar Ballets Confidentiels, met zangeres Eléonore Lemaire en muzikant Richard Dubelski, choreografische concerten die op ongebruikelijke plekken zoals salons, tuinen, metro’s en musea gespeeld worden.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

LOCATIE

LA MAISON DES ARTS

Haachtsesteenweg 147

1030 Schaarbeek

CONTACT

0495 59 77 77 (NL)

02 240 34 99 (FR)

(Maandag tot vrijdag 09:00 –17:00) 

MDA_Logo.png
VGC logo.png
1030 CULTUUR.png
1030 SCHAARBEEK.png
  • w-facebook
  • White Instagram Icon

© 2020 by monoeil.be

DIT IS EEN INITIATIEF VAN ADELHEID BYTTEBIER EN SIHAME HADDIOUI, SCHEPENEN VAN CULTUUR IN SCHAARBEEK IN HET KADER VAN HET RELANCEPLAN VOOR DE CULTURELE SECTOR.