top of page
FLAR%252520recht_flipped_edited_edited_e
Pierre Sutra 2.jpg
Flare_roze.png

CELLO

PIERRE SUTRA

ARTIEST

Pierre Sutra, een Schaarbeekse cellist, neemt zijn publiek mee op reis doorheen een uitzonderlijk klankuniversum. Hij doet dit in een 19de eeuws decor, omgeven door houtwerk en beschilderde doeken.

 

Zijn vertrekpunt is de eerste Cello Suite van de Britse componist Benjamin Britten. Elk deel van deze compositie voert ons doorheen een bijzondere verbeelding: een mystiek lied, een ondeugende fuga, een verleidelijke en verontrustende serenade, een mars, een klaagzang,... een suite van kleine stukjes die elk doordrenkt zijn van een mysterieuze sfeer, die de universums oproept van Edgar Allan Poe, Oscar Wilde, Henry James en Lewis Caroll. Benjamin Britten haalde zijn inspiratie voornamelijk uit de Engelse koortraditie, en uit oude muziekvormen in het algemeen. Zijn muziek, gecomponeerd aan het einde van een gekwelde eeuw, is gekleurd door de permanente angst voor isolatie en vernietiging, waarvoor de enige ontsnappingsroute nog steeds de Schoonheid is, in al haar abstractie, haar eenvoud en durf.  

BIOGRAFIE

Pierre Sutra groeide op in Rambouillet, een bosstadje in Île-de-France. Hij begon daar cello te spelen en besloot in 2009 zijn muzikale opleiding voort te zetten in België, aan de conservatoria van Brussel en Antwerpen. Hij woont al meer dan een decennium in Brussel en ziet zijn muzikale carrière jaar na jaar bloeien. Als eclectisch muzikant wordt hij regelmatig uitgenodigd door grote Belgische orkesten (De Munt, Belgian National Orchestra, Opéra de Wallonie) en treedt hij ook op als solist en in formaties van kamermuziek. Daarnaast doceert hij cello aan de academie van Seraing. 

  • Facebook
  • YouTube
bottom of page