top of page
FLAR%252520recht_flipped_edited_edited_e
Plantrekkers 5tof.jpg
Flare_roze.png

VOYEURISTIC AUDIO

PLANTREKKERS

ARTIEST

'VENSTER / FENÊTRE'

Speciaal voor Cabinet Secret maken audiomakers Wederik De Backer en Lucas Derycke nieuw werk. Gewapend met verrekijker en hoofdtelefoon volgen de bezoekers - heel stiekem - een ontmoeting tussen een man en een vrouw in een verlaten kasteeltuin. "Je kon toch op voorhand al weten dat dit slecht zou aflopen." 

Met Schaarbeekse acteurs Julie Delrue en Cédric Coomans.

TER INFO: VENSTER / FENÊTRE is een tweetalig audiowerk dat zowel voor Frans- als Nederlandstaligen perfect te volgen is.

BIOGRAFIE

Schaarbekenaar Lucas Derycke (1990) legt zich toe op verhalende radio. Geen pure geluidskunst, maar audio als middel om te zeggen wat hij te zeggen heeft. Voor het audiowerkstuk Screener kreeg hij de Hörspielpreis der Kriegsblinden, de belangrijkste Duitse prijs voor hoorspelen. In 2018 maakte Lucas als jonge maker deel uit van Het nieuwstedelijk, het stadsgezelschap van Genk, Hasselt en Leuven. Nu werkt hij voor hetzelfde theatergezelschap aan zijn tweede voorstelling.

 

Wederik De Backer (1988) maakt audiofictie, radiodocumentaires en podcasts. Hij studeerde in 2013 af als radiomaker aan de RITCS School of Arts in Brussel. Hij schrijft, interviewt, monteert en mixt, zowel voor zichzelf als voor anderen. Zijn producties vonden hun weg naar radiozenders in Vlaanderen, Nederland, Duitsland en de VS. Hij won de prijs voor Best European Radio Drama op de prestigieuze Europese mediaprijs Prix Europa, en kreeg awards op het UK International Radio Drama Festival in Engeland, het Berliner Hörspielfestival in Duitsland, The International Sarah Awards in New York, de Grand Prix Nova in Roemenië en de Prix Marulic in Kroatië.

 

Samen vormen ze de drijvende kracht acher Plantrekkers, een onafhankelijke podcast, met een lichte voorkeur voor character driven documentaires en radiofictie. Ze nodigen geregeld jonge, getalenteerde makers uit om zelf een stuk te maken. Radio- en tv-makers, journalisten, muzikanten en schrijvers krijgen carte blanche. Op deze manier wil Plantrekkers een plaats zijn waar makers met elkaar en het publiek in aanraking komen. Een avontuurlijke plek, waar de luisteraar nooit echt weet wat te verwachten.

  • SoundCloud
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page