top of page
SOA petitedanse1.jpg

HEDENDAAGSE DANS

Flare_roze.png
SOA RATSIFANDRIHANA

ARTIEST

Flare_roze.png

'PETITE DANSE'

We leven in een ietwat lelijke wereld. Maar toch willen we er onze tijd in stijl doorbrengen. Thuis, in onze slaapkamer, experimenteren we voor het eerst met onze tienerlooks, checken we onze attitude en onderzoeken we onze charme. We dromen groots over onze toekomst, we zijn bezig met zang, dans, swag of wat dan ook. Ons geëxperimenteer maakt stilaan plaats voor min of meer overtuigende pogingen tot zelfbevestiging, onderworpen aan onze eigen kritische blik... We blijven proberen.

In dit stuk, dat ik speciaal voor CABINET SECRET creëerde, nodig ik de nieuwsgierigen onder u uit om de ruimte binnen te treden, die ik de mijne maak. Waar ik het risico neem om die elektrische lading te delen, die me overneemt tijdens mijn dagdromen. Ik breng een lofzang aan “la petite danse”, die mijn lichaam tot in mijn botten laat zinderen. 

BIOGRAFIE

Danseres en choreografe Soa Ratsifandrihana volgde een opleiding aan het Nationaal Conservatorium voor Muziek en Dans in Parijs. Ze sloot zich vervolgens aan bij gezelschappen met unieke universums. Soa werkt samen met James Thierrée, Salia Sanou en Anne Teresa de Keersmaeker. Ze danste o.a. in Tabac Rouge, Du Desire d'Horizons, Rosas Danst Rosas, Rain, Drumming en Fase, waarin Soa Anne Teresa's solo Violin Phase op zich neemt. Daarnaast ontwikkelt ze haar eigen werk via verschillende projecten. Ze werkte samen met de muzikanten Sylvain Darrifourcq en Ronan Courty voor Tendimite, een minimalistische en nerveuze schriftuur. In 2017 werd ze uitgenodigd door het festival “Printemps des Poètes” in Grenoble om een ​​korte solo te presenteren. Intussen woont ze in Schaarbeek en werkt ze aan de uitwerking van een nieuw soloproject getiteld G R OO V E.

  • YouTube
  • Instagram

Foto: Lara Gasparotto 

bottom of page